Застапени спортови

МКД Скејт е основана со цел да ги популаризира скејтбордингот и ролерските спортови кои со години биле неправедно запоставени и непризнаени како спорт, без разлика на желбата и волјата на малкумината да ја променат таквата состојба. Од 2021 година, овие спортови ќе имаат организација која ќе ги промовира, популаризира и која ќе ја ги подобри условите на спортистите од овие дисциплини ширум Македонија.
Скејтбординг
Тротинет
Ролер спортови
Search