MKDSKATE.ORG Политика на приватност

Вашата приватност и безбедноста на Вашите податоци се важни за нас. Овој документ за Политика на приватност опишува типови информации што се или може да се сочуваат, користат или споделуваат од страна на MKDSKATE.ORG кога ја посетувате, користите или купувате преку нашата веб-страница.
Ако имате дополнителни прашања или барате повеќе информации за нашата Политика за приватност или за тоа како постапуваме со податоците на корисникот и личните информации или пак сакате да ја повлечете Вашата согласност за континуирано собирање, користење или откривање на Вашите лични податоци, слободно контактирајте нѐ. За да ја повлечете Вашата согласност за колачиња, кликнете овде

Дефиниции

MKDSKATE.ORG е управуван од MKDSkate, Скопје. (наведени како "јас", "Јас", "Наше", "Нас" или "Ние"). Како клиент на оваа услуга, вие сте „Корисник“, „Посетител“ или „Вие“ според овој договор. Веб -страницата или сите услуги што ги нудиме ќе се нарекуваат „веб -страница“ или „Услуга“. Надворешните услуги или интеграции како што се нарекуваат Апликации „Надворешен провајдер“ или „Надворешна услуга“.

Податоци што ги собираме

Следејќи ги стандардните процедури за користење датотеки со дневници, овие датотеки автоматски ги евидентираат посетите кога ја посетувате веб -страницата, може да вклучуваат информации за вашиот веб -прелистувач, може да најавуваат некои колачиња што се инсталирани на вашиот уред, IP -адреса, интернет -провајдер, временска зона и временски печат, страници за упатување/излегување, број на кликови. Целта на овие информации е да се анализираат трендовите, да се администрира оваа веб -страница, да се следи движењето на корисниците на оваа веб -страница и да се соберат демографски информации, и таа не е поврзана со каква било информација што може да се идентификува лично. Дополнително, додека ја пребарувате веб -страницата, може да собираме информации за потстраници што ги гледате. 

 Исто така, може да собираме лични информации за вас, како што се вашето име, име на организација/компанија, адреса, адреса за е -пошта или други лични податоци ако ни ги доставите при регистрација, купување, контактирање со нас или на други начини. Бараме лични информации само кога навистина ни се потребни за да ви ја обезбедиме посакуваната услуга (на пример, ако направите нарачка преку веб -страницата). Ние го собираме со фер и законски средства, со ваше знаење и согласност. Исто така, ве известуваме зошто го собираме и како ќе се користи.

Споделување на Вашите лични податоци

Ние не споделуваме, продаваме, тргуваме или изнајмуваме информации за лична идентификација јавно или со трети страни, освен кога тоа го налага законот, доколку ги прекршите нашите Услови на употреба или кога тоа ни помага да ја олесниме нашата услуга. На пример, модулот за онлајн продавница може да бара услуги од трети страни како PayPal или други процесори за плаќање, ние исто така може да користиме статистички услуги како Google Analytics, Facebook Pixel и повеќе. Секоја од овие услуги има своја Политика за приватност, на пример: 
Со цел да обезбедиме одредени карактеристики, можеме да се потпреме на други трети страни како што се плаќања и сметководствени услуги или услуги, даватели на поддршка или комуникација и други услуги, ние го задржуваме правото да не следиме како комуницирате со некоја од обезбедените услуги. Може да собираме и користиме Не-лични информации за да ни помогне да ја подобриме Услугата, да го прилагодиме вашето искуство и да ја анализираме употребата на Услугата. Оваа Политика за приватност не ја ограничува нашата употреба или откривање на собрани не-лични информации. Го задржуваме правото да собираме, користиме и откриваме такви Не-лични информации на нашите партнери, огласувачи и други трети страни по наша дискреција.

Cookies and Beacons

MKDSKATE.ORG uses "Cookies", which are small data files placed on your device only if your browser's settings allow it and may include information like unique ID, previously visited subpages on this Website and/or other information. Types of Cookies we may use: Session Cookies, Security Cookies or Preference Cookies. You can disable or erase cookies in your browser settings.

General Data Protection Regulation (GDPR)

The General Data Protection Regulation (GDPR) is a regulation in EU law on data protection and privacy for all individuals within the European Union and the European Economic Area.

If you are a European resident, we are Data Controller of your data and you have the right to know how your personal information is processed, what we collected about you and to ask that this data to be corrected, updated, or deleted. Additionally, please note that your information may be transferred outside of Europe, including to Canada and the United States. Please contact us if you have any questions about your GDPR rights. For more information or complaints please contact your local data protection authority.

Data Retention

We retain collected information for as long as necessary to provide you with your requested service or unless and until you ask us to delete this information. Data we store, we’ll protect within commercially acceptable means to prevent loss and theft, as well as unauthorised access, disclosure, copying, use or modification. Customer passwords which we may store are is stored as a hash and original password cannot be recovered.

Email Communication

We may communicate with you by email or telephone in response to your inquiries or send you service-related announcements based on Personal Information you provide to us. We may also use your Personal Information to send you updates and other promotional communications if we received your agreement. If you no longer wish to receive those email updates, you may opt-out at anytime of receiving them by following the instructions included in each communication. Usually it's an "unsubscribe" link.

Links To Other Websites

Our Website may contain links to and from third party websites or services that are not operated by us. If you follow a link to any of these websites and you will be redirected to third part website, please note that these websites have their own privacy policies and we do not accept any responsibility or liability for these policies or practices. Please review the Privacy Policy of every website you visit before you submit any Personal Information to any of these websites.

Advertisements

Our Website may display ads delivered to you by our advertising partners who may have their own Privacy Policy and may set cookies and web beacons. These cookies help ad server recognizing your device each time ad is delivered to you or other users of your device. This Privacy Policy covers the use of MKDSKATE.ORG only and does not cover any third party advertisers or partners.

Childrens

This Website does not address any individuals under the age of 18. By using the Website, you represent that you are at least 18 years of age.

Do Not Track

This Website does not alter its data collection and use practices when your browser sends Do Not Track signal

Business Transfers

In the event MKDSKATE.ORG, or substantially all of our assets, were acquired, or in the unlikely event that MKDSkate goes out of business or enters bankruptcy, your personal information would be one of the assets that is transferred or acquired by a third party which may continue to process your Personal Information. You acknowledge and consent that such transfers may occur, and are permitted by this Privacy Policy, and that any acquirer of our assets may continue to use your personal information as set forth in this policy.

Changes

We reserve the right to update or modify this Privacy Policy at anytime without prior notice. We will post these changes on this page so please review this document each time before you provide us with any personal information. This Policy is effective as of 2021/09/23. Your continued use of the Website after seven (7) days of any changes or revisions to this Privacy Policy shall indicate your agreement with the terms of such revised Privacy Policy. We suggest that you check this Privacy Policy periodically if you are concerned about how your information is used.

Consent

By using our website, you hereby consent to our Privacy Policy and agree to its terms.
Search